németházi

Hajnal Anett némettanár oldala

Német feladatok az új évre 2019-ben is!

2019. január 02. 18:58 - H.Anett

Év elején mindenkiben buzog a tettvágy. Az ünnepek után mindannyian újult erővel vetjük magunkat a munkába és a tanulásba, nem igaz?

A szilveszter és az újév köszöntése (hasonlóan a karácsonyhoz és a húsvéthoz) hasonlóan zajlik német nyelvterületen és Magyarországon.

Ez a Szó-kép párosítás játék könnyű feladat lehet kezdőknek, akár németül tanuló gyerekeknek is.

Igaz vagy hamis? Az eldöntendő kérdések a szilveszteri-újévi szokásokról német nyelvterületen, megoldásokkal felsősöknek de akár felnőtteknek, akár önálló tanulásra is alkalmasak.

Az írást-olvasást nem kedvelőknek az alábbi Videó az újévköszöntő szokásokról Németországban.lassú tempóban, feliratokkal és képekkel illusztrálja a szokásokat és babonákat.

Haladók sikerélményt adhat, ha autentikus, nem nyelvtanóknak szóló szövegeket is megértenek. (Manapság nem ritka, hogy egy internetes cikk nyelvezete könnyebb, mint egy tankönyvi olvasmányé. Előbbieket ugyanis arra optimalizálják, hogy a neten szörfölők figyelmét másodpercek töredéke alatt is fel tudják kelteni.)

A 10 leggyakoribb újévi fogadalom listája Németországból.2018-ból való, de, ahogy a szövegből kiderül, a trendek éveken keresztül aktuálisak.

 

A bejegyzés szerzője német nyelvtanár, aki skype-on keresztül oktat.

Skype név: Anett Anettsdeutsch

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemethazi.blog.hu/api/trackback/id/tr4814526312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása