németházi

Hajnal Anett némettanár oldala

Újévi fogadalmak németül

2019. december 30. 14:26 - H.Anett

fireworkkohji_asakawapixabay.jpg

Korábban írtam a blogon A 10 legnépszerűbb újévi fogadalom címmel bejegyzést egy német felmérés alapján. Akkor magyar nyelven összefoglaltam a rövid felsorolást és belinkeltem az eredeti német forrást.

Most találtam egy hosszabb, igazán alapos cikket a témában. ITT olvasható az 57 ötletet tartalmazó német szöveg, két osztrák fiatalember oldaláról, akik egyébként az ülő munkában megfáradt irodai dolgozók megmozgatásában jeleskednek. 

Nem meglepő tehát, hogy a listájuk az egészség megőrzésének témájával kezdődik, de ez senkit ne rettentsen el. Nem feledkeztek meg ugyanis a családról, a pénzügyi helyzetről és a személyes célokról, sőt a jótékonyságról illetve a környezetvédelemről sem. 

Ha tehát a korábbi szilveszterek tapasztalata alapján úgy érezzük, kifogytunk az újévi fogadalmakból (mert már mindent teljesítettünk :) ), érdemes ellátogatnunk az oldalukra, biztosan találunk inspirációt. De ha csupán az a célunk, hogy a kanapén heverészve eredeti, mégsem túl bonyolult német szöveget olvassunk, akkor is jó helyen járunk. BÚÉK!

kép: Kohji Asakawa pixabay

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemethazi.blog.hu/api/trackback/id/tr7915254860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása