németházi

Hajnal Anett némettanár oldala

Lakáskeresés, lakásbérlés Németországban és Ausztriában

2019. október 23. 12:50 - H.Anett

Ha valaki német nyelvterületen keres lakást, akkor speciális szókincsre lesz szüksége, hogy értelmezni tudja a hirdetéseket. Jó tudni például, hogy Németországban egyáltalán nem biztos, hogy szekrényekkel, tűzhellyel és mosogatóval felszerelt a konyha, előfordulhat, hogy csak egy üres helyiséget talál az ember. Nem árt tehát alaposan elolvasni a hirdetéseket...

Az alábbi linkgyűjtemény segítséget nyújt a kereséshez.

 

Eine Wohnung mieten: Wörter

A szószedet magyarázatokkal szolgál olyan kifejezésekhez, amelyekkel fontosak a hirdetések olvasásánál illetve a bérleti szerződés értelmezéséhez.

 

Abkürzungen in Wohnungsanzeigen

A keresztrejtvény a hirdetésekben előforduló leggyakoribb rövidítések mibenlétére segít fényt deríteni.

 

Ist die Wohnung noch frei?

Ebben a videóban egy kiadó lakást megtekintő férfi és az ingatlanügynök párbeszéde hallható. Feliratok segítik a megértést.

A videó és a fenti szószedet alapján sejthető, hogy lakás bérbe venni nem egészen olyan, mint Magyarországon. Mint általában minden, ez is alaposan le van szabályozva. A nagyvárosokban a bérbeadók sokszor válogathatnak a potenciális bérlők között, és bizony élnek is a lehetőséggel. A sok szabály azonban nemcsak akadályt, hanem védelmet is jelent, nemcsak a tulajdonosok, hanem a bérlők számára is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemethazi.blog.hu/api/trackback/id/tr6315226672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása