németházi

Hajnal Anett némettanár oldala

Német nyelvtanuló videók

2015. október 21. 12:22 - H.Anett

Találtam egy németül tanulóknak készült videót. Felirat is van hozzá, ami nagyban segíti a megértést. Néhány dolgot emlékeztetőül megismételnek, de nem idegesítő "iskolás" módon, és nem beszélnek kibírhatatlanul lassan, mint egyes nyelvtanító filmeken.

Az "Extra auf Deutsch" a 90-es évek tinédzsersorozatainak stílusában készült, szerintem vicces, olyan, mint egy paródia. Persze a főszereplők külseje kissé ódivatú, és felbukkannak olyan kifejezések - pl. Love Parade - amelyek a mai fiataloknak már nem sokat mondanak. 

A negatívum ellenére azonban a sorozat igenis nézhető. Tanulság mai tizenévesek számára: bármennyire is hihetetlen, a szüleid korosztályának hasonló problémái voltak a Te korodban, mint most Neked! :)

 

 

Aki mégis modernebb sorozatra vágyik, az nézze a "Jojo sucht das Glück" című műsort. Ez szintén nyelvtanulók számára készült, és ehhez is vannak feliratok.

 

 

Viel Spaß beim Lernen!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemethazi.blog.hu/api/trackback/id/tr868009175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása