németházi

Hajnal Anett némettanár oldala

Németnyelvű állásinterjú

2018. szeptember 24. 10:08 - H.Anett

Kevesen vannak, akik kifejezetten szeretnek állásinterjúra járni, még akkor is, ha az anyanyelvükön folyik a társalgás. Még kevesebben vannak, akik az idegen nyelven való interjúzást kedvelik...

Mielőtt elkészítjük a német nyelvű önéletrajzunkat és a motivációs levelünket, igyekszünk utánanézni, hogy is kell ezt manapság. Ugyanígy okos dolog, ha felkészülünk a felvételi beszélgetésre is.

Az első videót kezdőknek szánták, ezért nagyon lassan beszélnek benne és angol felirat is van, így egyszerre gyakorolhatjuk a két nyelvet :)

Az alábbi videót a Goethe Intézet megbízásából készítették. Megismertjük a szimpatikus Javiert, aki fiatal mérnökként Németországban szeretne dolgozni. A belső monológjait szerintem nem feltétlenül szükséges megértenünk, pláne, hogy egyből feltételes mód múlt idővel kezdődik a szöveg... De van felirat, így nem lehetetlen követni... Az interjún elhangzó kérdések és válaszok viszont tényleg hasznosak lehetnek.

A következő filmben a leggyakrabban feltett kérdéseket és az azokra adható válaszokat sorolják fel. Sajnos, ahogy a kommentekben is jelezte valaki, kissé hadarva... De a kérdéseket kiírva is láthatjuk és jól összeszedték, mire számíthatunk, úgyhogy gondolatébresztőnek semmiképp sem rossz...

A következő vidóban még több kérdést és választ hallhatunk, lehet belőlük tanulni!

A két utóbbi tanácsadó nem nyelvtanulóknak, hanem anyanyelvűeknek készült. Ha sikerül nagyjából megérteni őket, már segítettek - növelik az önbizalmunkat a megmérettetés előtt! :)

 

A bejegyzés szerzője német nyelvtanár, aki skype-on németnyelvű állásinterjúra felkészítést is vállal.

Email: hajnal.b.anett@gmail.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemethazi.blog.hu/api/trackback/id/tr4914259183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása