németházi

Hajnal Anett némettanár oldala

Változások a BME nyelvvizsgán!

2016. november 07. 14:04 - H.Anett

2016 novemberétől megújították a BME általános nyelvvizsgáinak feladatsorait.

A BME honlapján már letölthetően az új feladatok. 

Ha valaki nyelvvizsgázni készül, érdemes megnéznie a különböző vizsgaközpontok weboldalait. Aki nem szeret fordítani, annak nyilván érdemesebb egy egynyelvű vizsgát választania. Aki viszont tehetséges a fordításban, az miért mondana le az ezért kapható pontokról?

Túl nagy reményt azonban nem szabad fűzni egyik nyelvvizsgához sem: akármelyiket is választjuk, nyelvtudásra mindenképp szükségünk lesz! Ugyanazt a szókincset, ugyanazt a nyelvtant várja el nagyjából mindegyik, a szóbelin meg kell tudni szólalni, és az írásos feladatnál tudni kell írásban fogalmazni.

A nyelvvizsga előkészítés az utolsó hetekben-hónapokban arra jó, hogy begyakoroljuk a várható feladattípusokat, nehogy a teljesítményünk rovására menjen a nagy napon, ha hirtelen meglepődünk egy számunkra váratlan feladaton. 

Tanulni azonban mindegyik nyelvvizsgára ugyanannyira kell, felépíteni azt a tudást, amelyről aztán számot adhatunk a választott nyelvvizsgán.

A fenti cikk írója német nyelvtanár, aki szívesen készít fel lelkes jelentkezőket középfokú vagy felsőfokú német nyelvvizsgára Budapesten a 12. kerületben vagy skype-on.

Írj emailt a következő címre: anettskindergarten (kukac) gmail.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemethazi.blog.hu/api/trackback/id/tr9811939189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása