németházi

Hajnal Anett némettanár oldala

Nyelvvizsgára felkészítő tanárt keresel? - Erre figyelj!

2016. augusztus 16. 16:59 - H.Anett

Nyelvvizsgázni SZERETNÉL, vagy inkább úgy mondanád, hogy nyelvvizsgázod KELL? 

Akkor szükséged lesz valakire, aki segít a felkészülésben. Lehet, hogy évek óta tanulod a nyelvet, vagy éltél nyelvterületen, mégis jó, ha van valaki, aki felkészít a vizsgára. 

Ha kimondottan a választott nyelvvizsga feladatait gyakorlod, és elpróbálod a szóbelin várható szituációkat is, akkor nem érhet kellemetlen meglepetés a nagy napon. Már pusztán ez a tudat is olyan nyugalommal tölthet el, ami biztosan, pluszpontokban mérhetően emeli a teljesítményed. De persze konkrét tudást is csepegtetnek a fejedbe a felkészülés alatt: szókincsbővítés, nyelvtani hiányosságok tisztázása, levélformák világossá tétele stb.

Hol érdemes nyelvvizsgára készülni? A vizsgáztatóhely előkészítő tanfolyamán, nyelviskolában vagy magántanárnál? 

Lássuk néhány lehetőséget a 2016. évi őszi kínálatból:

A Goethe Intézetnél egy 24 órás vizsgaelőkészítő tanfolyam ára 34 000 forint. (1416 HUF / 45 perces óra) A csoport létszáma mac. 16 fő. 

ORIGÓ 30 órás 21 000 forint. (700 HUF / 45 perces óra)

BME vizsga start tanfolyamnál nem találtam árat, a "normál", tehát nem nyelvvizsga előkészítő tanfolyamaik közül a 8-16 fős csoportnál egy 45 órás kurzus díja 42 750 forint (950 HUF / 45 perces óra), a náluk kiscsoportosnak nevezett 6-7 fős csoportban ugyanez 49 500 forint (1100 HUF / 45 perces óra).

Ezek az árak kecsegtetőnek tűnnek, bár a csoportlészám néhol rémisztően hat. Nem árt, ha számolunk azzal is, hogy egy-két órát valószínüleg hiányozni fogunk a kötöttidejű tanfolyamról, de a számunkra elmaradt órákra befizetett pénzünket természetesen nem kapjuk vissza. Egy-egy hiányzás alkalmával elég sokat veszítünk: a Goethe előkészítője például 3 héten át heti két alkalmat jelent. Ez összesen 6 időpont. Ha ebből egyről hiányzunk, akkor sokmindenről lemaradhatunk. 

Ha nem 16 fős csoportban szeretnénk dolgozni, hanem azt akarjuk, hogy a tanár csak ránk figyeljen, és kifejezetten a mi hiányosságainkat csiszolgassa (ez nyelvvizsgára való készülésnél életmentő lehet), akkor kénytelenek vagyunk óránként magasabb összeget fizetni egy magántanárnak. Kinek éri ez meg?

Annak, aki értékeli, hogy csak rá figyelnek, és személyre szabott felkészítést szeretne.

Annak, akinek nem megfelelő a csoportos órák időpontja.

Annak, aki nem szeret csapatban dolgozni.

Annak, aki tudja, hogy bármikor közbejöhet valami az életében, és nem szeretne az elmaradt órákért fizetni.

Annak, aki szeretné maga kiválasztani a tanárt, akivel együtt fog dolgozni. Mint az élet oly sok területén, nem árt a kölcsönös szimpátia... Ha már fizetünk érte, miért járnánk olyan tanárhoz, akinek nem szeretjük a stílusát?

 

A cikk szerzője német nyelvtanár Budapesten, és épp vállalna néhány új tanítványt...

Te épp német tanárt keresel?! Jelentkezz emailben az anettskindergarten (kukac) gmail.com címen!

Bis dann, Anett :)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemethazi.blog.hu/api/trackback/id/tr4310415514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása