németházi

Hajnal Anett némettanár oldala

TársalKODÓ hallás utáni szövegértés

2010. június 23. 12:25 - H.Anett

A Kodolányi János Főiskola TársalKODÓ nyelvvizsgájához elég nehéz felkészítő feladatokat találni. Pedig a hallás utáni szövegértés feladat lényegesen különbözik a más nyelvvizsgáknál megszokott feladatoktól.

Itt általában igazi, hírműsorokból kivágott tudósítások vannak, amelyekben elég gyorsan beszélnek, és ráadásul még meg is vannak vágva, ami még tovább gyorsítja a tempót.

Kerestem olyan felvételt, ami szerintem jól használható a TársalKODÓ nyelvvizsgára való felkészüléshez, és gyártottam hozzá kérdéseket.

Ennél a nyelvvizsgatípusnál kétféle feladattal találkozunk a hallás utáni megértésnél. Az egyiknél kérdésekre kell válaszolni, teljesen önállóan, a másiknál három variáció közül kell megtalálni egy-egy mondat befejezését.

Itt most az első variációt valósítottam meg. (A zárójelekben megadtam az elvárt válaszok számát - így csinálják az igazi TársalKODÓ nyelvvizsgán is.)

Íme, a kérdések:

  1. Zu welchem Jahreszeit wurde der Bericht gemacht? (1)
  2. Was alles hat das Mädchen zur Wartezeit mitgenommen? (5)
  3. Wo hat die Band Tokio Hotel großen Erfolg außerhalb von Deutschland? (3)
  4. Wie ist das Image von den Bandmitgliedern? (3)
  5. Wie viele Konzerte finden in Deutschland und wie viele im Ausland statt? (2)

Itt nézheted / hallgathatod meg a tudósítást: RTL Aktuell Weekend - Tokio Hotel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemethazi.blog.hu/api/trackback/id/tr82103486

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nyelvükben élnek 2010.06.23. 13:49:34

Nyelvükben élnek - az Országgyűlés tagjai és az idegen nyelvek Az előző poszt után szerkesztőségünk elmerengett azon, hogy vajon milyen nyelveken tudnak a T. Ház ugyancsak t. képviselői. Szerencsére segítségünkre volt az Országgyűlés munkáját á...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása