németházi

Hajnal Anett némettanár oldala

Hol tartok németből?

2010. május 20. 13:11 - H.Anett

A hosszú nyelvtanulás folyamán mindenkinél előfordulnak olyan pillanatok, amikor türelmetlenné válik, elbizonytalanodik, van-e értelme a sok magolásnak, halad-e tényleg előre az úton vagy csupán egy helyben topog?

Ilyenkor megerősítésre van szükség, hogy legyen erőnk tovább haladni. Mi sem megfelelőbb erre a célra, mint egy független teszt, amely feketén-fehéren, százalékban megadva értékeli tudásunkat.

Találtam egy online tesztgyűjteményt, amin már az (újra)kezdők is csiszolhatják oroszlánkörmeiket, de haladóknak is érdemes kipróbálniuk magukat.

A betűjelekből világosan látszik, a négy kérdéssor közül melyik milyen szintnek felel meg:

a B1 a magyarországi alapfokú, a B2 a középfokú nyelvvizsgák kódja.

(Elnézést azoktól, akik már a felsőfokot ostromolják, nekik csak a B2-es tesztet tudom ajánlani.Ha ez legalább 80%-osra sikerül, akkor valóban ott tartanak, ahol gondolják :)

Tovább az online szintfelmérő teszthez

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemethazi.blog.hu/api/trackback/id/tr652017929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsuzsanon 2010.06.20. 00:19:00

Szia Anett!
Hálás köszönet a tesztoldalért! Ugyanis fogalmam sem volt, hogy hol tartok a németben, mivel csak gyerekkoromban tanultam nem túl hosszú ideig, vagyis nyelvtant szinte semmit, a többi meg élőben ragadt rám. Igaz, most sem tudom pontosan, de talán nem olyan rossz a helyzet. Mind a négyet kitöltöttem, első 100 %, második egy hibás, harmadik 70 %, negyedik 90 %. A hibáim szinte mind szóvégi :) , a sorrendek természetesen könnyűek voltak, hiszen csak azt adom vissza, amit hallottam. Lehet, mégis kedvet kapok a tényleges könyvből tanuláshoz is, hogy ezek a hibák megszűnjenek. Bár van olyan is, amit máshogy használ az osztrák, és máshogy a német, ezt is csak nemrég tudtam meg.
Mégegyszer köszi! :)

H.Anett 2010.06.20. 20:50:27

Örülök, ha hasznosnak találtad a linket,
és köszönöm Neked az első hozzászólást! :)
süti beállítások módosítása