németházi

Hajnal Anett némettanár oldala

Könnyű német olvasmány - Die Familie Lebhardt

2018. április 11. 13:50 - H.Anett

Aki szeret olvasni, az szeretne hódolni a hobbijának idegen nyelven is. Persze nem biztos, hogy a klasszikusokkal érdemes kezdeni, hiszen, ha nem sokat értünk a szövegből, és még szótár segítségével sem tudunk megbírkózni a tartalommal, az könnyen kedvünket szegheti.

Szerencsére vannak könnyített nyelvezetű, kifejezetten nyelvtanulóknak készült könyvek is. Általában klasszikus irodalom zanzásított változatai, ifjúségi témájú könyvecskék vagy krimik.

Én egy családtörténettel szeretném gazdagítani a német nyelvet tanulóknak szóló könyvek kínálatát.

diefamilielebhardtcover.jpg

Több évig kutattam a saját, német származású családom történetét, a szöveg tehát nem csupán a fantázia szüleménye, hanem valós adatokon alapszik. Elmesélem azt is, hol és hogyan jutottam hozzá az adatokhoz, amelyeket felhasználtam, úgyhogy azok számára is érdekes lehet, akik nem csupán érdeklődnek a régi idők után, hanem ők maguk is szeretnének kutatásba fogni a saját családjukat illetően, de nem tudják, hogy is kezdhetnének hozzá. A könyv példája alapján ötleteket kaphatnak a kereséshez.

A Die Familie Lebhardt című ekönyv letölthető az Amazon oldaláról. Egy magyarországi német származású család asszimilációját mutatja be, de tanulságul szolgálhat nemcsak a hazai német nemzetiség hagyományait ápolóknak, de azoknak is, akik napjainkban a történet fordítottját élik, vagyis Németországban élnek magyarként.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemethazi.blog.hu/api/trackback/id/tr4213826082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása