németházi

Hajnal Anett némettanár oldala

Nem a terroveszély miatt szólítják fel a németeket - téves hivatkozás a magyar híradóban

2016. augusztus 23. 08:02 - H.Anett

hirado.hu cikke szerint "Élelmiszertartalékolásra szólítanák fel a németeket", újabb terrortámadás vagy katasztrófa lehetősége miatt.

A weboldalon be is linkelték a forrásukat: a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung cikkét, és a füzetecskét, ami a német állam megbízásából készült. 

Nem tudom, a magyar szerkesztők számítottak-e rá, hogy esetleg valaki rákattint a megadott linkekre, aki ért németül. Arra biztatnék mindenkit, hogy tegye meg!

A legjobb mindig a saját szemünknek hinni: se a FAZ cikkében, se a katasztrófavédelem füzetében nem szerepel a "terror" vagy "terrortámadás" szó. Árvízről, veszéles anyagokról, lehetséges háborúról van szó. A német kommentelők hozzászólásait is meg lehet nézni: Putyint emlegetig, szidják a német politikusokat - úgy tűnik, teljesen más a közhangulat, mint nálunk.

Ui: Nem csak perfekt németeseknek érdemes beleolvasni a füzetbe: nyelvtanulók számára is hasznos lehet a raktározásra ajánlott élelmiszerek és tárgyak listája.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemethazi.blog.hu/api/trackback/id/tr9911404450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása